29.09.2021

Je možné roletu a moskytiéru namontovať súčasne?

V lete častejšie trávime čas na balkóne, v záhrade alebo jednoducho pri otvorenom okne. Vďaka roletám sa nemusíme obávať vysokej teploty vo vnútri miestnosti, pretože účinne znižujú množstvo slnečného svetla. Na druhej strane nás moskytiéra chráni pred útokmi obťažujúceho hmyzu, ktorý neraz odpočíva pri otvorených oknách a balkónových dverách. Chceme tráviť letné večery v pokoji a užívať si teplý vonkajší vzduch. Musíme sa však rozhodnúť pre jedno z dostupných riešení? Môže mať okno obe funkcie? Všetko vám vysvetlíme.


Okenné rolety

Moskytiéry

Je možné roletu a moskytiéru namontovať súčasne?

Obsah:

  • Montáž vnútornej rolety
  • Montáž moskytiéry
  • Je možné roletu a moskytiéru namontovať súčasne?

V našom článku sa dozviete, ako namontovať vnútornú roletu, ako montujeme okennú moskytiéru a či je možná montáž pre obe riešenia súčasne.

Rolety mini s lankom

Nástenné rolety




Montáž vnútornej rolety

Vnútorné rolety sú dostupné v niekoľkých druhoch, ktoré sú namontované rôznymi - spravidla celkom jednoduchými spôsobmi. V našej ponuke nájdete rôzne druhy voľne visiacich roliet, kazetových roliet, plisé roliet a drevených žalúzií. Existujú dva spôsoby montáže roliet - invazívne a neinvazívne. Invazívna montáž vyžaduje vŕtanie prvkov do okenného rámu alebo steny, neinvazívna montáž túto činnosť nevyžaduje. Neinvazívna montáž sa spravidla vykonáva prilepením zodpovedajúcich prvkov na okenný rám alebo namontovaním hákov nesúcich konštrukciu rolety.

Prejdime k montáži jednotlivých typov roliet. Voľne visiacu roletu je možné namontovať buď na rám okna alebo na stenu. Montáž na okenný rám je neinvazívna, pokiaľ však ide o montáž rolety do steny, mali by byť vyvŕtané otvory. Kazetová roleta sa montuje prilepením kazety k hornej časti okna a priskrutkovaním k okennému krídlu, aby sa zaistilo, že nespadne. Neinvazívne plisé sú namontované na špeciálnych hákoch k rámu okna. Na montáž invazívnych plisé roliet je potrebné vyvŕtať 4 otvory pre prvky upevňujúce bočné vedenia roliet. Na drevené žalúzie o rozmere lamiel 25 mm používame neinvazívny montážny systém, ktorý pomocou špeciálnych hákov drží konštrukciu. Drevené žalúzie so šírkou 50 mm vzhľadom na hmotnosť žalúzií vyžadujú invazívnu montáž do steny nad oknom.

Moskytiéra


Montáž moskytiéry

Moskytiéra sa skladá z pántov alebo úchytov, hliníkového rámu a siete natiahnutej na jej povrchu. Sieť má štruktúru mimoriadne drobných ôk, ktoré udržia hmyz a peľ mimo miestnosti. Očká sú také malé, že sieťky sú z diaľky takmer neviditeľné. Farbu rámu moskytiéry je možné zvoliť podľa farby okenného rámu. Úchyty umožňujú rýchlu montáž a demontáž moskytiéry a môžu byť vybavené funkciou samozatvárania moskytiéry. Montáž okennej moskytiéry je mimoriadne jednoduchá a neinvazívna, takže si ju určite budete môcť namontovať aj sami, podľa pokynov uvedených v návode.

Rolety v kazete


Je možné roletu a moskytiéru namontovať súčasne?

Čo je najdôležitejšie pri vyššie uvedených spôsoboch montáže? Je to určite fakt, že rolety montujeme do okna, či na okenný rám na strane miestnosti a moskytiéru - na vonkajšiu stranu okenného rámu. Tento rozdiel umožňuje montáž oboch konštrukcií súčasne. Bez ohľadu na to, aký typ rolety si vyberiete, moskytiéru bude určite možné namontovať do rovnakého okna. Obe môžu fungovať súčasne, pretože sú umiestnené na dvoch nezávislých stranách okna. Nemusíte sa preto vzdať žiadneho vybavenia, ktoré chcete umiestniť na svoje okno a môžete si tak užívať tienistú miestnosť a absenciu otravného hmyzu zároveň.

Rýchle dodanie!

Rýchle dodanie zaručené vďaka kuriérskej dodávke

BEZPEČNOSŤ TRANSAKCII

Šifrované pripojenie zabezpečené certifikátom SSL

Záruka vysokej kvality

Bezproblémové vrátenie 14 dní od dátumu nákupu a 2 roky záruka