01.03.2024

Rolety, drevené žalúzie, plisé: Ako štýlovo tieniť v roku 2024

Rolety, drevené žalúzie, plisé: Ako štýlovo tieniť v roku 2024. Ak uvažujete o vylepšení estetiky vášho domova, okenné tienenie zohráva kľúčovú úlohu. Nielenže poskytuje súkromie a ovládanie svetla, ale prispieva aj k celkovému štýlu a atmosfére vášho interiéru. V tomto článku preskúmame rôzne možnosti, ktoré sú k dispozícii na štýlové zakryti e vašich okien, od drevených žalúzií po kovové garniže a všetko medzi tým.

Možnosti tienenia okien

Skôr ako sa ponoríme do sveta okenných krytín a možností tienenia, je potrebné poznať základné pojmy:

Žalúzie

Žalúzie sú všestrannou a praktickou úpravou na zakrytie okien. Sú vyrábané z rôznych materiálov vrátane dreva a kovu a ponúkajú rôzne štýly a funkcie.

Garniže

Garniže, známe aj ako záclonové tyče alebo koľajnice, poskytujú podporu pre záclony alebo závesy. Dodávajú sa v rôznych materiáloch, ako je drevo a kov, ponúkajú rôzne vzory, ktoré doplnia váš dekor.

Rolety

Rolety sú obľúbené najmä v interiéroch v minimalistickom a modernom štýle. Ponúkajú elegantné a jednoduché pokrytie okien s možnosťami filtrovania svetla a funkcie zatemnenia.

Okenné plisé 

Okenné plisé je ďalšou možnosťou pre tienenie okien. Je to niečo medzi roletami a žalúziami. Plisé zároveň ponúkajú výraznejšiu tepelnú izoláciu.

Záclony a závesy

Záclony a závesy sú štandardným spôsobom tienenia plastových a iných okien. V dnešnej dobe sú moderné najmä dlhé závesy od stropu až po zem.

Ako správne zvoliť produkt na tienenie okien?

Teraz, keď rozumiete základným dostupným možnostiam, pozrime sa na to, ako si vybrať:

Zvážte štýl vášho interiéru

Pri výbere tieniacej techniky zvážte celkový štýl a dekor vášho domova. Vyberte si také produkty, ktoré dopĺňajú vaše existujúce zariadenie a farebnú schému. V modernejších interiéroch sa môže viac hodiť dlhý záves ako štandardné plastové žalúzie. Do kancelárie sa zvyčajne viac hodia hliníkové žalúzie ako rolety deň a noc.

Vyberte si kvalitné materiály

Investujte do okenných krytov vyrobených z vysokokvalitných materiálov, ako je drevo, hliník alebo kov. Kvalitné materiály nielen zlepšia vzhľad vašich okien, ale zaručia aj odolnosť materiálov a dlhú životnosť, čím vám šetria peniaze. Zároveň tak budete mať na dlhý čas tienenie bezstarostne vybavené.

Nezabudnite na vaše osobné preferencie

Hľadajte také možnosti tienenia, ktoré ponúkajú možnosti prispôsobenia, ako je farba, povrchová úprava a veľkosť. Napríklad rolety na mieru budú vždy vyzerať lepšie ako rolety v štandardných rozmeroch, ktoré do vášho interiéru nemusia zapasovať. Prispôsobenie vám umožní vytvoriť personalizovaný vzhľad, ktorý odráža váš štýl, preferencie a v neposlednom rade sa rozmerovo hodí.

Spojenie funkčnosti so štýlom

Zvoľte si okenné krytiny, ktoré nielen vyzerajú štýlovo, ale slúžia aj na zamýšľanú funkciu. Pri výbere pre rôzne miestnosti vo vašej domácnosti zvážte faktory, ako je ovládanie svetla, súkromie a izolácia. Je rozdiel napríklad medzi spálňou a obývačkou, alebo medzi detskou izbou a technickou izbou. Myslite aj na praktickú časť veci, t.j. ako sa vám bude daný produkt na danom mieste ovládať, či tam budete mať dostatočný priestor, či sa vám bude chcieť každý deň vyťahovať celé žalúzie alebo vám bude stačiť ich pootočiť, alebo radšej odtiahnete celý záves a pod. Závisí to aj od toho na čo ste zvyknutý teraz.

Kedy je správny čas na nákup novej tieniacej techniky

Kedy je teda najlepší čas na nákup nových a štýlových krytov okien?

Renovácia domu

Ak plánujete rekonštrukciu domu, vďaka novým roletám či závesom viete jednoducho pridať interiéru pocit domova a súkromia. Je dobré rozhodnúť sa pre kryty, ktoré doplnia váš nový dekor a zlepšia celkový vzhľad vášho priestoru.

Redizajn interiéru

Pri redizajne interiéru zvážte výmenu zastaraných okenných krytov za moderné a štýlové alternatívy. Táto jednoduchá zmena môže výrazne zlepšiť vzhľad a atmosféru vášho domova.

Novostavba

Pre nových majiteľov domov je investícia do štýlových okenných krytov vynikajúcim spôsobom, ako si prispôsobiť svoj priestor a cítiť sa v ňom ako doma. Vyberte si produkty, ktoré odzrkadľujú váš štýl a dodajú vášmu novému príbytku konečnú podobu a pocit pohodlia a komfortu.

Rýchle dodanie!

Rýchle dodanie zaručené vďaka kuriérskej dodávke

BEZPEČNOSŤ TRANSAKCII

Šifrované pripojenie zabezpečené certifikátom SSL

Záruka vysokej kvality

Bezproblémové vrátenie 14 dní od dátumu nákupu a 2 roky záruka