02.02.2023

Na čo si dať pozor pri výbere žalúzií v roku 2023

Na čo si dať pozor pri výbere žalúzií v roku 2023. Žalúzie sú nevyhnutnou súčasťou každého domáceho zariadenia a ponúkajú súkromie, ovládanie svetlosti a štýl v jednom. Výber dostupných žalúzií nebol nikdy väčší ako v roku 2023 a môže byť ťažké vedieť, aký typ žalúzií si vybrať. Tento článok vám pomôže pochopiť, na čo si dať pozor pri výbere žalúzií v roku 2023, aby ste sa mohli správne rozhodnúť a zariadiť si váš domov presne podľa vašich predstáv


Rolety
Žalúzie


Funkčnosť žalúzií

Prvá vec, ktorú treba zvážiť pri výbere žalúzií, je požadovaná funkčnosť. Rôzne typy žalúzií ponúkajú rôzne úrovne ovládania svetlosti v miestnosti, rôzne úrovne súkromia či energetickej efektivity. Ak chcete absolútne ovládanie svetla a súkromie, vyberte si rolety alebo žalúzie. Ak je prioritou energetická účinnosť alebo chladenie interiéru počas horúcich letných dní, môžu byť správnou voľbou vonkajšie žalúzie, ktoré však vyžadujú komplikovanejšiu montáž a sú neporovnateľne drahšie ako štandardné interiérové žalúzie.

Štýl žalúzií

Žalúzie sa dodávajú v širokej škále štýlov, farieb a materiálov, takže je ľahké nájsť ten, ktorý doplní dekor vášho domova presne podľa vašich preferencií. Pre klasický a nadčasový vzhľad si vyberte žalúzie z dreva alebo imitácie dreva, zatiaľ čo látkové žalúzie sú skvelou voľbou, ak chcete do svojho priestoru pridať textúru a farbu. Kovové alebo hliníkové rolety sú ideálne pre moderný a elegantný vzhľad, zatiaľ čo bezdrôtové rolety sú skvelou voľbou, ak chcete čistý a efektívny dizajn.


Rozhodujúce sú správne rozmery

Pri výbere žalúzií je nevyhnutné získať správne miery. To zaistí, že vaše žalúzie budú správne sedieť, budú fungovať bez problémov a budú vyzerať skvele. Predtým, ako začnete nakupovať, zmerajte šírku a dĺžku každého okna a nezabudnite dvakrát tieto merania opakovať, aby ste sa vyhli chybám.


Bezpečnosť detí

Ak máte malé deti alebo domáce zvieratá, bezpečnosť detí by mala byť pri výbere roliet najvyššou prioritou. Hľadajte žalúzie s bezdrôtovými alebo motorizovanými možnosťami, ktoré eliminujú riziko zamotania šnúr alebo predstavujúce nebezpečenstvo udusenia. Môžete sa tiež rozhodnúť pre príchytky na vodiace šnúry, ktoré zaistia šnúry mimo dosahu detí a domácich zvierat, alebo rolety s ovládaním pomocou prútika.


Cena za žalúzie a rolety

Pri výbere žalúzií zvážte tiež svoj rozpočet. Rolety sa môžu pohybovať od niekoľkých eur až po niekoľko stoviek eur, preto je dôležité stanoviť si rozpočet a držať sa ho. Nebojte sa nakupovať za najlepšiu cenu a porovnávať ceny od rôznych predajcov, aby ste za svoje peniaze získali najlepšiu hodnotu.


Žalúzie


Pri výbere žalúzií je tiež dôležité zvážiť proces inštalácie. Niektoré žalúzie si ľahko namontujete sami, iné môžu vyžadovať odbornú montáž. Pred rozhodnutím zvážte úroveň obtiažnosti a vaše vlastné technické zručnosti. Ak si nie ste istí, bude pravdepodobne najlepšie zvoliť profesionálnu inštaláciu poverenou firmou, aby ste sa uistili, že sú vaše žalúzie nainštalované správne a bezpečne.

Nezabudnite taktiež zvážiť záruku a zákaznícku podporu, ktorú ponúka výrobca. Dobrá záruka a vynikajúca zákaznícka podpora vám môžu poskytnúť pokoj s vedomím, že ak sa niečo pokazí, môžete to rýchlo a jednoducho opraviť alebo vymeniť. Pred konečným rozhodnutím skontrolujte záručnú dobu a to, na čo sa vzťahuje. To vám môže z dlhodobého hľadiska ušetriť veľa času a peňazí, ak narazíte na nejaké problémy s vašimi žalúziami alebo roletami.


Výber žalúzií online v roku 2023

Výber žalúzií online v roku 2023 si vyžaduje trochu hľadania, ale výsledkom budú perfektné žalúzie pre váš domov. Či už chcete vylepšiť štýl vášho domova, lepšie ovládať svetlo v interiéri, zlepšiť energetickú účinnosť alebo zaistiť zvýšenú bezpečnosť vašich ratolestí, k dispozícii sú rolety, ktoré vyhovujú vašim potrebám. Majte na pamäti tipy uvedené v tomto článku a v roku 2023 určite nájdete perfektné rolety pre váš domov.

Rýchle dodanie!

Rýchle dodanie zaručené vďaka kuriérskej dodávke

BEZPEČNOSŤ TRANSAKCII

Šifrované pripojenie zabezpečené certifikátom SSL

Záruka vysokej kvality

Bezproblémové vrátenie 14 dní od dátumu nákupu a 2 roky záruka