03.04.2023

Na čo si dať pozor pri výbere záclon?

Na čo si dať pozor pri výbere záclon? Pri interiérovom dizajne sú záclony základným prvkom, ktorý môže zlepšiť celkový vzhľad a dojem z vášho interiérového dekoru. Výber správnych záclon však môže byť náročný kvôli širokej škále látok, štýlov a vzorov dostupných na trhu. V tomto článku si zhrnieme niekoľko vecí, ktoré je potrebné zvážiť pri výbere záclon pre váš domov.


Záclony

1. Záclony - účel a funkcia

Pred kúpou záclony sa zamyslite nad ich primárnym účelom a funkciou, ktorú musia plniť. Potrebujete závesy, ktoré blokujú svetlo, poskytujú súkromie alebo jednoducho ako dekoratívny prvok? Odpovede na tieto otázky určia typ záclony, pre ktorý sa rozhodnúť.


2. Tkanina záclony, jej kvalita a textúra

Tkanina a štruktúra vašich záclon zohrávajú kľúčovú úlohu v tom, ako vyzerajú a fungujú. Ľahšie látky, ako je bavlna, ľan a priehľadné materiály, poskytujú svieži, ležérny vzhľad a umožňujú filtrovať prirodzené svetlo, zatiaľ čo ťažšie látky, ako je zamat a brokát, vytvárajú formálnejší vzhľad a poskytujú izoláciu, vyššiu úroveň zatemnenia a absorpciu zvuku.


3. Farba a vzor záclon

Farba a vzor vašich záclon by mali dopĺňať existujúci dekor vášho interiéru. Výrazné vzory a svetlé farby môžu neutrálnej miestnosti dodať nádych farby a osobitosti, zatiaľ čo neutrálne tóny dokážu vyvážiť miestnosť s množstvom vzorov a farieb. Samozrejme ale záleží najmä na vašich preferenciách a predstavách. Váš názor je v tomto ohľade najdôležitejší, nakoľko zariaďujete váš interiér, v ktorom budete tráviť čas práve vy.


4. Vhodná dĺžka a šírka záclon

Dĺžka a šírka vašich záclon by mala byť úmerná vašim oknám a celkovej veľkosti vašej izby. Závesy po zem sú vhodné do miestností s vysokým stropom, v menších miestnostiach sa lepšie osvedčia kratšie závesy. Nezabudnite zmerať šírku okien a pridať aj rezervu presne podľa návodu od výrobcu. Ak si so zameraním nie ste istý, kontaktujte výrobcu záclon ešte pred ich objednaním, ten vám určite ochotne poradí.


5. Údržba a čistenie záclon

Pred nákupom zvážte požiadavky na údržbu a čistenie vašich záclon. Niektoré látky vyžadujú chemické čistenie, iné možno prať v práčke. Ak máte domáce zvieratá alebo deti, vyberte si látku, ktorá sa ľahko čistí a udržiava.


Hotové záclony



6. Moderné záclony - štýl a dizajn

Štýl a dizajn vašich záclon dodá vášmu interiéru jedinečný nádych. Od tradičných záclon až po moderné priechodkové závesy si môžete vybrať z rôznych štýlov. Hľadajte hotové záclony, ktoré zodpovedajú vášmu osobnému štýlu a dekoru vašej izby.

7. Rozpočet

Nakoniec si pred nákupom stanovte rozpočet na záclony. Záclony sa môžu pohybovať od niekoľkých eur až po stovky eur, takže je dôležité vedieť, koľko ste ochotní minúť. Rozhodne sa ale neoplatí pozerať len na cenu, nakoľko určite nechcete záclony meniť často z dôvodu nízkej kvality.


e-shope


Výber kvalitných záclon na rolmajster.sk

Výber kvalitných záclon sa môže zdať ako náročná úloha, ale po zvážení faktorov spomenutých v tomto článku zaiste nájdete perfektné záclony, ktoré vyhovujú vašim potrebám, štýlu a rozpočtu. Či už hľadáte súkromie, ovládanie svetlosti v interiéri alebo jednoducho moderný dekoratívny prvok, tie správne záclony dokážu premeniť váš interiér na krásny a funkčný obývací priestor. Kvalitné a moderné záclony priamo od výrobcu so zárukou si môžete zakúpiť online v e-shope Rolmajster.sk.

Rýchle dodanie!

Rýchle dodanie zaručené vďaka kuriérskej dodávke

BEZPEČNOSŤ TRANSAKCII

Šifrované pripojenie zabezpečené certifikátom SSL

Záruka vysokej kvality

Bezproblémové vrátenie 14 dní od dátumu nákupu a 2 roky záruka