15.09.2021

Drevené žalúzie do obývačky v škandinávskom štýle

Škandinávsky štýl je mimoriadne obľúbený v bytoch a domoch. Je to hlavne kvôli univerzálnosti, minimalizmu a jednoduchým kombináciám farieb, ktoré charakterizujú priestor vyzdobený v škandinávskom štýle. Vysoká funkčnosť a tlmené farby umožňujú pohodlné využitie priestoru a vysokokvalitný odpočinok. Zaujímavým riešením na dekoráciu okien v interiéri v škandinávskom štýle je použitie drevených žalúzií. Drevené žalúzie dokonale doplnia obývačku v škandinávskom štýle a zároveň presne regulujú množstvo svetla vstupujúceho do miestnosti.

Drevené žalúzie



Drevené žalúzie do obývačky v škandinávskom štýle

Obsah:

  • Drevené žalúzie v bielej farbe - zodpovedajú škandinávskemu štýlu?
  • Biele žalúzie – z akého materiálu?
  • Drevené žalúzie - ako ovplyvňujú charakter miestnosti?

V článku sa dozviete, či drevené žalúzie v odtieni bielej zodpovedajú škandinávskemu štýlu, prečo je drevo dobrým materiálom pre žalúzie a aký vplyv má používanie drevených žalúzií na charakter miestnosti.


Drevené žalúzie v bielej farbe - zodpovedajú škandinávskemu štýlu?

Prečo sa škandinávsky štýl tak ochotne prijal aj v slovenských domácnostiach? Ukazuje sa, že kľúčovým prvkom je svetlo. V škandinávskych krajinách, rovnako ako na Slovensku, je slnečné obdobie pomerne krátke hlavne v zimných mesiacoch a väčšinu roka zápasíme s nedostatkom svetla v interiéri. Zamračené počasie, krátke dni, malé množstvo slnečného svetla - to všetko môže mať negatívny vplyv na našu každodennú pohodu. Jasné farby a používanie jemných žalúzií prispievajú k znásobeniu množstva svetla vstupujúceho do interiéru a umožňujú nám naplno využiť jeho zdroje. Interiéry s bielou alebo svetlošedou farbou odrážajú svetlo vstupujúce do miestnosti a priestor opticky zväčšujú. Voľbou bielych drevených žalúzií získavame úplnú voľnosť pri výbere doplnkov do interiéru. Môžeme použiť rôzne šírky lamiel (25 mm alebo 50 mm) v závislosti od individuálnych preferencií. Na vizuálny efekt vplýva aj farba maskovania mechanizmov a typ lamelového uchytenia, ktoré je možné v našom eshope individuálne prispôsobiť požiadavkám zákazníka.

Drevená žalúzia 25 mm

Drevená žalúzia 50 mm invazívne



Biele žalúzie – z akého materiálu?

Škandinávsky štýl je založený na použití nielen konkrétnych farieb, ale aj materiálov. Preferovanými materiálmi sú ľahké drevo, bavlna, ľan, bambus, kameň a sklo. Často sa tu používajú kovové prvky vo forme váz, batérií, stoličiek, rúčok alebo osvetlenia - chróm, prípadne matná alebo lesklá biela farba. Použitie týchto materiálov v interiéri približuje ľudí bližšie k prírode, umožňuje zahriať chladné farby stien a zútulniť minimalistické zariadenie. Drevené žalúzie sú dokonalou odpoveďou na škandinávsky štýl. Použité žalúzie môžu byť vo farbe prírodného, svetlého dreva, alebo môžu byť natreté na bielo. Biele žalúzie budú perfektne ladiť s interiérom v škandinávskom štýle a navyše budú ladiť s okennými rámami bez toho, aby odvádzali hlavnú pozornosť od ostatných prvkov. Drevené žalúzie sú extrémne trvanlivé a odolné, navyše sa ľahko udržiavajú v čistote. Jedná sa o ekologický a praktický materiál.

Drevené žalúzie - ako ovplyvňujú charakter miestnosti?

Použitie bielych žalúzií primárne ovplyvňuje odraz a disperziu svetla v interiéri. Interiér miestnosti vyzerá jasnejšie, než v skutočnosti je a dopadajúce svetlo nadobúda jedinečný charakter a vytvára atmosféru v miestnosti. Lamely žalúzií sú konštruované tak, aby bolo možné presne regulovať množstvo svetla vstupujúceho do miestnosti. Nastavením lamiel do pravého uhla môžeme znížiť alebo zvýšiť množstvo denného svetla. Výhodou drevených žalúzií je aj fakt, že aj keď sú úplne sklopené, neblokujú denné svetlo. Svetlo sa odráža od ich povrchu a efektívne osvetľuje priestor. Použitím drevených žalúzií v bielej farbe sa vyhneme pôsobeniu tmavého a nepohodlného interiéru. Biele žalúzie budú esteticky ladiť s bielym nábytkom prítomným v miestnosti.

Rýchle dodanie!

Rýchle dodanie zaručené vďaka kuriérskej dodávke

BEZPEČNOSŤ TRANSAKCII

Šifrované pripojenie zabezpečené certifikátom SSL

Záruka vysokej kvality

Bezproblémové vrátenie 14 dní od dátumu nákupu a 2 roky záruka