30.06.2021

Ako si vybrať zatemňovacie rolety | rolmajster.sk

Ako si vybrať zatemňovacie rolety. Čo sú zatemňovacie rolety? Aké typy sú dostupné a ako si vybrať ten správny? Viac v našom blogu.

e-shope          

Ako si vybrať zatemňovacie rolety

Ako si vybrať zatemňovacie rolety? Na trhu je kvantum výrobkov rôznych výrobcov spomedzi ktorých môže byť obtiažne spraviť rýchly a efektívny výber. V našom e-shope máme s týmto typom roliet dlhoročné skúsenosti a keďže ich okrem distribúcie aj vyrábame, vieme vám dôveryhodne poradiť. Preto vám prinášame tento článok, kde sa bližšie pozrieme na zatemňovacie rolety a poradíme vám s ich správnym výberom.


Zatemňovacie rolety

Zatemňovacie rolety

Zatemňovacie rolety sú správnou voľbou pre široké spektrum zákazníkov. Väčšinou po nich siahajú z dôvodu zvýšenia súkromia, obmedzenia slnečného žiarenia a príchodu tepla zvonku. Dôvodov však môže byť viacero. Zatemňovacie rolety sú vhodné ako do bytu, tak do domu. Zväčša sa inštalujú do izieb, ktoré sú otočené na slnečnú svetovú stranu, či už to sú spálne, obývačky, alebo iné izby. Sú vyrábané z kvalitných materiálov a majú vysokú zatemniteľnosť a nepriepustnosť svetla. Na výber máte množstvo farieb a technológií. Nami vyrábané a dodávané zatemňovacie rolety sa dajú dokonca namontovať aj neinvazívne, teda bez vŕtania, čo je veľmi populárny spôsob. V ponuke máme tri základné typy, ktoré popíšeme nižšie.


Zatemňovacie rolety mini s lankom

Zatemňovacie rolety mini s lankom

Zatemňovacie rolety mini s lankom patria medzi populárnu voľbu mnohých zákazníkov. Ide o rolety určené pre okná s maximálnymi rozmermi 120cm (šírka) a 220cm (výška). Tieto rolety sú vybavené lankom, ktorým ich viete jednoducho a bezpečne ovládať. Rolety je možné namontovať neinvazívne, teda bez potreby vŕtania, len za pomoci lepiacich prúžkov s vysokou priľnavosťou. Sú vybavené brzdiacim mechanizmom, vďaka čomu sa samé zabrzdia v prípade náhleho uvoľnenia lanka. Spodná lišta slúžiaca na zaťaženie rolety je vyrobená z hliníka. Na výber máte tri farby mechanizmu, a to bielu, hnedú a antracitovú. Čo sa týka farby samotnej rolety, na výber máte desiatky rôznych odtieňov a výber je len na vás. Určite ale nájdete ten správny odtieň pre váš dizajnový štýl interiéru.


Zatemňovacie rolety nástenné

Zatemňovacie rolety nástenné

Zatemňovacie rolety nástenné patria medzi ďalší obľúbený typ. Ich hlavné špecifikum je prezradené už v ich názve. Montujú sa totiž na stenu a nie na samotné okno. Ich rozmer teda musíte zvoliť s istou rezervou. Pri výbere konkrétneho prevedenia v našom e-shope nájdete bližšie informácie o tom, ako zvoliť správny rozmer roliet. Šírka je limitovaná minimálnym rozmerom 80cm a maximálnym rozmerom 190cm. Čo sa týka výšky, minimálny rozmer je 170cm a maximálny 240cm. Môžete si vybrať stranu upevnenia retiazky, a to ľavú alebo pravú. Na výber máte 2 farebné prevedenia mechanizmu, a to buď biele alebo hnedé. Čo sa týka látky samotnej rolety, výber je opäť veľmi široký.


Zatemňovacie rolety v kazete

Zatemňovacie rolety v kazete

Zatemňovacie rolety v kazete patria medzi ďalšiu vhodnú možnosť. Sú dizajnovo veľmi zaujímavé, nakoľko celý mechanizmus vrátane zloženej rolety sa ukrýva v kazete. Tá môže pokojne splývať s farbou vášho okna, či interiéru. Zatemňovacie rolety v kazete vyrábame v rozmeroch šírky 15-135cm a výšky 25-150cm. Na výber máte široké kvantum farieb a samozrejmosťou je tiež neinvazívna montáž, ktorá nevyžaduje vŕtanie. Môžete si vybrať systém ovládania roliet,a to buď napínač alebo ťažítko. Na výber máte okrem farby a rozmerov tiež iné technické prevedenia, ako sú napríklad vodiace lišty či stranu upevnenia retiazky. Výber je len na vás a držíme vám palce aby ste si vybrali správne. Ak by ste mali akékoľvek pochybnosti alebo otázky, môžete nás kedykoľvek kontaktovať a radi vám s výberom poradíme.       

Rýchle dodanie!

Rýchle dodanie zaručené vďaka kuriérskej dodávke

BEZPEČNOSŤ TRANSAKCII

Šifrované pripojenie zabezpečené certifikátom SSL

Záruka vysokej kvality

Bezproblémové vrátenie 14 dní od dátumu nákupu a 2 roky záruka