25.11.2021

Ako namontovať plisé rolety?

Plisé rolety sú jedny z najfunkčnejších predokenných roliet dostupných na trhu. Umožňujú presnú reguláciu množstva svetla v miestnosti a hodia sa ako do elegantnej obývačky alebo pracovne, tak aj do detskej izby. Mnoho ľudí sa pred kúpou plisé roliet pýta, ako ich namontovať – invazívne alebo neinvazívne? Pred rozhodnutím sa oplatí zistiť, aké sú výhody a nevýhody jednotlivých riešení. Rozoberieme si aj to, aké nástroje budeme potrebovať na vlastnú montáž plisé roliet. Ako teda namontovať plisé rolety?

Rolety plisované / plisé

Ako namontovať plisé rolety?


Obsah:

  • Ako namontovať plisé rolety do okna?
  • Ako namontovať neinvazívne plisé?
  • Ako namontovať plisé do strešného okna?
  • Ako namontovať invazívne plisé?
  • Ako namontovať plisé roletu?
  • Montáž plisé bez vŕtania
  • Montáž plisé roliet
  • Plisé - montáž pre každého

V tomto článku sa dozviete ako namontovať plisé do okna, ako ich namontovať invazívne alebo neinvazívne a ako namontovať plisé do strešného okna. Dočítate sa ako namontovať plisé krok za krokom aj bez vŕtania.


Montáž plisé roliet - odporúčame

Pre montáž plisé roliet sa môže rozhodnúť každý. Skvele sa hodia nielen do obývačky, ale aj do pracovne, detskej izby či spálne a navyše sú veľmi praktické. Vďaka svojmu jedinečnému dizajnu umožňujú zakryť vybranú časť okna, a tak niet divu, že voľbou je práve plisé roleta. Ako namontovať tieto rolety? Existujú dva spôsoby – montáž invazívna a neinvazívna. Výber je na vás a možnostiach vašej izby. Vhodné je rozhodnúť sa už pred nákupom.

Ako namontovať plisé na okno?

Je možné plisé roletu namontovať samostatne a bez pomoci? Odpoveď znie: určite áno. Montáž plisé dostupných v našej ponuke je mimoriadne jednoduchá a nevyžaduje použitie zložitých nástrojov. Na montáž neinvazívneho okenného plisé nebudete potrebovať žiadne ďalšie príslušenstvo. Všetky prvky potrebné na montáž sú súčasťou kompletu s plisé roletou. Na montáž invazívneho plisé budete potrebovať len ceruzku, skrutkovač alebo vŕtačku.

Plisé neinvazívne



Ako namontovať neinvazívne plisé?

Obľúbeným riešením sú neinvazívne plisé. Ich montáž spočíva v uchytení konštrukcie plisé na rám okna, bez potreby použitia vŕtačky. Neinvazívna montáž okenného plisé spočíva v symetrickom umiestnení a pritlačení štyroch háčikov k rámu okna - dva dole a dva hore na ráme. Na háčiky namontujeme bočné vodiace lanká plisé. Roleta roztiahnutá pomedzi vodiace lanká je pripravená na použitie.


Strešné plisé


Ako namontovať plisé do strešného okna?

Plisé sú vďaka svojej špecifickej štruktúre a spôsobu ovládania ideálne pre použitie v strešných oknách. Montáž plisé do strešného okna začíname umiestnením vodiacich líšt na rám okna a vyznačením miest (ceruzkou) na zaskrutkovanie upevňovacích skrutiek. Potom pomocou skrutkovača alebo vŕtačky priskrutkujete vodiace lišty k rámu okna - po stranách a na hornej a spodnej strane. Roleta roztiahnutá medzi dvoma lankami a umiestnená medzi vodiacimi lištami sa pripevňuje k hornému a dolnému háku.


Okenné plisé



Ako namontovať invazívne plisé?

Montáž invazívneho plisé začíname označením štyroch montážnych bodov vodiacich líšt - dvoch v spodnej časti a dvoch v hornej časti rámu okna. Po zmeraní bodov si ich označíte ceruzkou a pomocou skrutky a skrutkovača priskrutkujte upevňovací prvok k rámu okna. Vložíte háčiky, ktoré zaisťujú lanko, do montážneho prvku pripevneného k rámu okna a vložíte zloženú roletu medzi zasklievacie lišty. Roleta je pripravená na použitie.

Ako namontovať plisé roletu?

Na montáž plisé rolety budete potrebovať návod, ktorý je výrobcom priložený k rolete. Oboznámenie sa s návodom na obsluhu pred samostatnou montážou rolety je zárukou správneho a dlhoročného fungovania plisé rolety. Na našej stránke sú aj inštruktážne videá, ktoré zobrazujú montáž jednotlivých typov žalúzií a roliet krok za krokom.

Montáž plisé rolety bez vŕtania

Klienti, ktorí z rôznych dôvodov nechcú narušiť rám okna, sa často rozhodnú pre montáž rolety bez vŕtania. Týka sa to prípadov, keď sa napríklad prenajíma byt alebo sú novo vymenené okná. Je potrebné si uvedomiť, že neinvazívnym spôsobom pripevnená roleta bude o niečo menej stabilnejšia ako roleta priskrutkovaná k rámu okna.

Montáž plisé roliet

Plisé rolety od ostatných okenných krytov vyčnievajú z radu princípom fungovania - umožňujú zakryť vybranú časť skla v jeho strednej alebo spodnej časti, čo iné rolety neumožňujú. Plisé majú elegantný a štýlový tvar harmoniky a po úplnom zložení sú na okennom ráme prakticky takmer neviditeľné.

Montáž plisé rolety – ako na to?

Montáž plisé rolety, hoci môže niekoho spočiatku odradiť, nie je taká náročná, ako by sa mohlo zdať. Samotné plisé patria medzi najfunkčnejšie okenné kryty vďaka prispôsobeniu rôznym štýlom a umožňujú presné regulovanie svetla vstupujúceho do miestnosti. Určite neodporúčame montáž plisé rolety bez oboznámenia sa s návodom. Návod je priložený ku každému balíku a na našej webovej stránke sú dostupné aj videá montáže.


Plisé - montáž pre každého

Po dlhých úvahách ste prišli na to, že plisé roleta je tou najlepšou voľbou do vášho interiéru? Našťastie montáž nie je zložitá a aj keď nie ste práve domáci kutil, určite ju zvládnete. V závislosti od vašich potrieb a možností miestnosti sa môžete rozhodnúť pre invazívnu montáž, tzn. vŕtanie alebo neinvazívnu montáž. Pri plisé roletách na zvolenom type montáže z hľadiska stability veľmi nezáleží.

Rýchle dodanie!

Rýchle dodanie zaručené vďaka kuriérskej dodávke

BEZPEČNOSŤ TRANSAKCII

Šifrované pripojenie zabezpečené certifikátom SSL

Záruka vysokej kvality

Bezproblémové vrátenie 14 dní od dátumu nákupu a 2 roky záruka