20.05.2021

Aké rolety na okná si vybrať?

Potrebovali by ste nové rolety na okná avšak vŕta vám v hlave aký typ by ste si mali vybrať?

Aké rolety na okná si vybrať?

Potrebovali by ste nové rolety na okná avšak vŕta vám v hlave aký typ by ste si mali vybrať? Ponuka roliet je v dnešnej dobe veľmi široká a mnoho zákazníkov môže mať problém so správnym výberom. Pri výbere typu roliet je dôležitých viacero faktorov, ktoré treba brať do úvahy. V prvom rade ide o typ roliet, ich veľkosť, montáž, cena či dostupné farebné prevedenia. Sme tu ale pre vás a v tomto článku vám s výberom roliet poradíme.

Široká ponuka roliet na okná - aké si vybrať?

Množstvo obchodov, e-shopov a množstvo prevedení, druhov či typov roliet znamená tak veľký výber, že zákazník často ostane paralyzovaný kvantom možností. Preto vám prinášame tento stručný prehľad vašich hlavných možnosti, kam patria nasledovné typy roliet na okná.


Látkové rolety

Látkové rolety na okná patria medzi najpopulárnejšie voľby. Sú veľmi praktické, ich montáž je často neinvazívna a teda nevyžaduje vŕtanie. Na výber máte množstvo farebných prevedení, z ktorých si vyberie skutočne každý. Látkové rolety sa dajú použiť na štandardných oknách, no tiež na balkónových oknách či vetračkách. Rozmery takejto rolety sa tiež dajú veľmi jednoducho upraviť a vy si tak môžete objednať roletu vyrobenú priamo pre váš typ okna. Ide zároveň o rolety s veľmi výhodnou cenou.






Zatemňovacie rolety

Zatemňovacie rolety sú vlastne štandardné rolety, ktoré môžu byť napríklad látkové. Štandardne ide o rolety, ktoré zabezpečia vyššiu mieru zatemnenia ako obyčajné látkové rolety. Sú teda vhodné napríklad do spální, či iných priestorov, kde uvítate väčšiu tmu. Cena zatemňovacích roliet je tiež veľmi priaznivá.







Rolety noc deň

Rolety noc deň patria medzi veľmi obľúbený typ. Ide o typ roliet, ktoré sa skladajú zo striedajúcich sa pruhov látky. Jeden typ pruhov je priehľadný a druhý zas nepriehľadný. Vďaka tomu si viete intenzitu tienenia jednoducho ovládať a rolety nemusíte celé vyťahovať. Ide zároveň o veľmi zaujímavý interiérový doplnok, keďže na výber máte širokú ponuku farieb a farebných kombinácií. Jednoducho si tak viete vaše rolety noc deň prispôsobiť tak, aby skvele zapadli do vášho domova.







Nástenné rolety 

Nástenné rolety sú špecifickým typom roliet, pretože sa montujú na stenu alebo strop. Zakryjú tak kompletne celé okno a poskytujú perfektné tienenie. Pri ich montáži treba počítať s potrebou vŕtania a použitia hmoždiniek, ktoré sú štandardne dodávané s roletami spolu s návodom k montáži. Montáž je tak možné zvládnuť aj v prípade, ak nie ste zrovna technický typ.





Rolety v kazete

Rolety v kazete dostanete už v celku a stačí ich namontovať. Pri montáži je možnosť výberu invazívnej a neinvazívnej metódy. Teda so skrutkami alebo bez skrutiek za pomoci lepiacej pásky so zvýšenou priľnavosťou. Výber je len a len na vás. Na výber máte množstvo farieb a veľkostných prevedení. Výhodou kazety je to, že roleta skvele zapadne do okna a stane sa jeho neoddeliteľnou súčasťou. Keď sú rolety vytiahnuté, sú skryté v kazete, a teda sa na nich nehromadí prach.





Nevyberajte rolety len podľa ceny

Ak vám máme niečo poradiť, tak určite nevyberajte rolety len podľa ich ceny. Rozdiely v cenách štandardne nie sú veľmi veľké. Rolety nekupujete každý deň a preto od nich očakávate istú výdrž. Preto je dôležité vybrať si spoľahlivého výrobcu, ktorý je garanciou kvality roliet. Kvalitné materiály sú pri výrobe veľmi dôležité a precízne spracovanie vám zaručí to, že vám vaše nové rolety budú slúžiť dlho, dobre a budú vášmu interiéru prinášať kvalitnejšie bývanie. V prípade ak by ste potrebovali s výberom roliet pomôcť, môžete nás kedykoľvek kontaktovať a radi vám s výberom pomôžeme.

Rýchle dodanie!

Rýchle dodanie zaručené vďaka kuriérskej dodávke

BEZPEČNOSŤ TRANSAKCII

Šifrované pripojenie zabezpečené certifikátom SSL

Záruka vysokej kvality

Bezproblémové vrátenie 14 dní od dátumu nákupu a 2 roky záruka