09.01.2023

9 prekvapivých výhod používania žalúzií a roliet vo vašej domácnosti

1. Zlepšená energetická účinnosť

Vedeli ste, že používanie roliet môže skutočne pomôcť zlepšiť energetickú účinnosť vášho domu či bytu? Nastavením lamiel tak, aby blokovali priame slnečné svetlo, môžu žalúzie pomôcť udržať váš domov chladnejší v lete a teplejší v zime. To môže viesť k nižším účtom za energiu a pohodlnejšiemu životnému prostrediu.

2. Vylepšené súkromie

Jednou z najzrejmejších výhod používania predokenných roliet je zvýšené súkromie, ktoré poskytujú. Či už bývate v rušnej štvrti alebo len chcete vo svojom dome vytvoriť pocit intimity, žalúzie môžu byť efektívnym riešením. Vyberte si zo širokej škály materiálov, ako je drevo alebo kov, a nájdite dokonalú variáciu pre váš typ interiéru.



Rolety


3. Zvýšená kontrola nad prirodzeným svetlom

Žalúzie a rolety vám okrem súkromia poskytujú aj kontrolu nad množstvom prirodzeného svetla, ktoré do vášho domova vstupuje. To môže byť užitočné najmä v spálňach, kde budete chcieť zablokovať svetlo pre lepší spánok. Podobne je možné nastaviť žalúzie tak, aby umožnili viac svetla v iných oblastiach domu, ako je kuchyňa alebo obývacia izba.


4. Jednoduché čistenie

Na rozdiel od záclon, ktoré môžu byť náročné na čistenie a údržbu, je starostlivosť o rolety a žalúzie pomerne jednoduchá. Väčšinu typov je možné ľahko utrieť vlhkou handričkou, vďaka čomu sú nenáročné na údržbu pre zaneprázdnených majiteľov domov.


Drevené žalúzie


5. Všestrannosť

Jednou zo skvelých vecí na roletách a žalúziách je ich všestrannosť. Dodávajú sa v širokej škále materiálov, farieb a štýlov, takže si môžete vybrať perfektnú možnosť, ktorá bude ladiť s vašim interiérovým dekorom. Od tradičných drevených žalúzií až po elegantné kovové, existuje žalúzia, ktorá vyhovuje každému vkusu a rozpočtu.


6. Vylepšený spánok

Ako už bolo spomenuté vyššie, schopnosť ovládať prirodzené svetlo môže byť užitočná najmä v spálni. Blokovaním svetla a hluku môžu okenné rolety vytvoriť priaznivejšie prostredie pre spánok. To môže viesť k lepšiemu odpočinku a zlepšeniu celkového zdravia a pohody.


7. Zvýšená hodnota vášho domova

Okrem praktických výhod môžu rolety pridať hodnotu aj vášmu domovu. Štýlová a dobre udržiavaná súprava žalúzií môže byť pre potenciálnych kupcov atraktívnou funkciou, ktorá môže zvýšiť hodnotu vášho bývania.


8. Bezpečnosť detí a domácich zvierat

Ak máte doma deti alebo domáce zvieratá, bezpečnejšou alternatívou k závesom môžu byť rolety. Väčšina žalúzií sa dodáva s bezdrôtovými možnosťami, ktoré eliminujú riziko zranenia. To vám môže poskytnúť pokoj a urobiť z vášho domova bezpečnejšie miesto pre vašu rodinu.


9. Jednoduchá obsluha

Napokon, žalúzie a rolety sa ľahko ovládajú, čo z nich robí pohodlnú voľbu pre majiteľov domov. Väčšina typov sa dá jednoducho zdvihnúť alebo spustiť pomocou jednoduchého lanka alebo páky, čo vám umožní ovládať množstvo svetla a súkromia vo vašej domácnosti. Dúfame, že vám bol tento článok o výhodách používania roliet a žalúzií vo vašej domácnosti užitočný. Či už chcete zlepšiť energetickú účinnosť, zvýšiť súkromie alebo pridať hodnotu svojmu domovu, okenné rolety sú všestrannou a praktickou voľbou. Vďaka širokej škále materiálov, farieb a štýlov, z ktorých si môžete vybrať, existuje žalúzia, ktorá vyhovuje každému vkusu a rozpočtu. Tak načo čakať? Zvážte pridanie okenných žalúzií do vášho domova ešte dnes.

Rýchle dodanie!

Rýchle dodanie zaručené vďaka kuriérskej dodávke

BEZPEČNOSŤ TRANSAKCII

Šifrované pripojenie zabezpečené certifikátom SSL

Záruka vysokej kvality

Bezproblémové vrátenie 14 dní od dátumu nákupu a 2 roky záruka