08.09.2021

Plisé rolety - pre ktoré okná?

Vnútorné plisé rolety potešia užívateľov svojou dekoratívnou formou a vysokou funkčnosťou. Regulácia svetla v miestnosti pomocou plisé roliet je mimoriadne jednoduchá a umožňuje Vám úplne prispôsobiť množstvo svetla vstupujúceho do miestnosti. Plisé rolety sú natoľko univerzálnym výrobkom, že dobre fungujú v rôznych miestnostiach a na rôznych modeloch okien. Okenné plisé sa líšia od klasických roliet a žalúzií svojou konštrukciou a ovládaním. Nenájdeme tu reťazový systém, ani rolku na navíjanie látky rolety. Ako teda plisé roleta funguje? Pre ktoré okná je vhodná? Odpovieme Vám.

e-shope



Plisé rolety - pre ktoré okná?

Obsah:

  • Plisé rolety na neštandardné okná
  • Plisé rolety na strešné okná
  • Plisé rolety do obývačky
  • Plisé rolety do kancelárie
  • Plisé rolety do detskej izby

V článku si môžete prečítať, prečo sú plisé rolety skvelé na neštandardné okná, na strešné okná a na okná v obývačke. Dozviete sa tiež, prečo sú rolety ideálnym riešením do kancelárie a detskej izby.

okenné plisé
neinvazívne plisé


Plisé rolety na neštandardné okna

Ak má okno, ktoré vyžaduje zatienenie, neštandardné rozmery alebo tvar, môžete využiť ponuku plisé roliet na mieru. Na tento účel budú potrebné presné rozmery okna, ktoré si môžete zmerať sami pomocou pokynov na meranie alebo môžete Vašu požiadavku konzultovať spolu s našim profesionálnym tímom. Vďaka unikátnej forme plisé rolety je možné látku zložiť na ktorúkoľvek časť skla. Plisé môžeme umiestniť na strednú, dolnú alebo hornú časť skla, alebo ju úplne zložiť. Rovnako aj tkanina rolety bude strihaná dokonale do tvaru okna.

strešné plisé


Plisé rolety do strešných okien

Materiál rolety zložený do harmoniky a natiahnutý medzi dvoma vodiacimi lištami umožňuje zložiť roletu na ktorúkoľvek časť skla. Toto je jediná roleta na trhu, ktorá Vám umožňuje zatieniť iba strednú alebo spodnú časť okna. Vďaka vodiacim lištám je plisé roleta pridržiavaná v celej rovine blízko rámu okna a okenného skla, čo z nej robí ideálne riešenie pre strešné okno. Atypická konštrukcia strešných okien vyžaduje použitie špeciálnej rolety - roleta by mala odolávať pôsobeniu gravitácie. Vďaka použitým vodiacim lištám okenné plisé nepadá. Plisé do strešných okien umožňujú súčasné zakrytie okna a jeho sklopenie. Plisé roleta tiež zabraňuje prehrievaniu podkrovia v lete a v zime izoluje miestnosť pred tepelnými stratami.


Plisé rolety do obývačky

Okenné plisé sú tiež dokonalým riešením na zatienenie okien v obývačke. V závislosti od druhu vykonávaných činností môžeme voľne manipulovať s množstvom svetla vstupujúceho do miestnosti. V obývačke bude najlepšie plniť svoju funkciu plisé roleta vo svetlých farbách, vyrobená z tkanín prepúšťajúcich svetlo. Kompletné prekrytie okien v obývacej izbe na prízemí ochráni obyvateľov pred nechcenými pohľadmi, pričom v miestnosti ponechá stálu úroveň denného svetla. Okenné plisé rolety je možné úspešne kombinovať so záclonami a závesmi, čím sa získa efektívna dekorácia okien.

Plisé rolety do kancelárie

Okrem nepopierateľnej funkčnosti okennej plisé rolety má aj elegantnú a dekoratívnu formu. Plisé roleta sa dodáva v mnohých farebných variantoch, takže ňou vieme zariadiť interiér v rôznych štýloch. Okenné plisé v klasických hnedých a zelených farbách budú dokonalo ladiť s elegantnou kanceláriou s drevenou parketovou podlahou a štýlovým nábytkom z masívu. Plisé rolety Vám tiež umožnia pohodlne pracovať za počítačom a blokovať ostré slnečné svetlo. Vedia totiž ovplyvniť náladu vedúcu ku koncentrácii.


Plisé rolety do detskej izby

Prečo sú okenné plisé rolety dobrým riešením do detskej izby? Súvisí to s jednoduchým a bezpečným ovládaním rolety. Plisé roleta nemá reťazový systém a ovláda sa pomocou držadiel umiestnených v hornej a spodnej časti tkaniny rolety. Ovládacia retiazka, ktorá sa nachádza v klasických modeloch okenných roliet, nebude dieťati priťahovať oči a nebude ho nabádať k hre. Okenné plisé rolety vyrobené zo zatemňujúceho materiálu zároveň vytvoria ideálne podmienky pre spánok. Špecifická konštrukcia rolety navyše zabraňuje vzniku medzier prepúšťajúcich svetlo, ktoré by mohli narušiť pokojný spánok dieťaťa.

Rýchle dodanie!

Rýchle dodanie zaručené vďaka kuriérskej dodávke

BEZPEČNOSŤ TRANSAKCII

Šifrované pripojenie zabezpečené certifikátom SSL

Záruka vysokej kvality

Bezproblémové vrátenie 14 dní od dátumu nákupu a 2 roky záruka